Innovatie

Innovatie

Innoveren is noodzakelijk om talenten te ontwikkelen. De Topsport Academy, stichting Willem-Alexander Baan, en Rotterdam Topsport doen dit in samenwerking met de TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Sportgeneeskunde Rotterdam.

Optimaal Presteren


 
Zo zijn wij bezig met het ontwikkelen van een Meetstraat voor roeiboten.
Roei(st)ers zijn conservatief, trainen hard en zeuren niet over het materiaal. De Topsport Academy denkt toch dat ongeveer 80% van de roei(st)ers niet optimaal presteert, omdat boot en materiaal niet goed zijn afgesteld en aangepast aan anatomische en fysiologische kenmerken van de roei(st)er. Vooral de ontwikkelingen op het gebied van materiaal in de roeisport maken het noodzakelijk om continu te meten.


Coach en roei(st)er willen roeien en niet tijd verliezen aan boot en materiaal meten en afstellen. Dat is jammer, want wij denken dat de Nederlandse roei(st)ers veel sneller kunnen. Op de Willem-Alexander Baan willen wij roei(st)ers optimaal laten presteren.

Sport u gezond?

 

Jaarlijks organiseren we in samenwerking met Sportgeneeskunde Rotterdam een intensieve sportkeuring. Dit is een vaak onderschat maar essentieel middel om veilig progressie te boeken. Neem contact met ons op om u in te schrijven voor de keuring van 2017.

 

 Inschrijven