Schoolroeien in Rotterdam groot succes!

Ruim 1000 scholieren maakten afgelopen weken kennis met de roeisport.

De afgelopen weken was de Topsport Academy on tour met de roeiclinics op Rotterdamse middelbare scholen. Nadat eerder al op het Montfort College leerlingen kennismaakten met de roeisport, werden nu ook het Rotterdams Montessori Lyceum, het Erasmiaans Gymnasium, en het Libanon Lyceum bezocht waardoor meer dan 1000 leerlingen op deze manier in aanraking komen met de roeisport.
 
Topsport Academy neemt tijdelijk de gymlessen op school over die vervolgens worden ingevuld met een zware training op de roeimachine. Op de roeimachines leren de leerlingen de beginselen van het roeien, om daarna de strijd met elkaar aan te gaan op een 200 meter wedstrijd. Het geheel is door iedereen te volgen op een groot scherm en zorgde voor een geweldige competitieve sfeer, harde muziek en luidkeelse aanmoediging van de klasgenoten.
 

 

Eenmaal de passie voor het roeien krijgen alle kinderen de gelegenheid om het roeien op het echte water ook te proberen. Dit alles op een unieke locatie in Rotterdam op de rivier de Rotte.
 
De kinderen kunnen zich opgeven voor het schoolroeikampioenschap (2 juni te Amstelveen), waarvoor ze 8 weken lang met hun team zullen trainen in een echte roeiboot bij roeivereniging De Maas. Veel leerlingen hebben de smaak te pakken en hebben aangegeven te willen meedoen, de eerste training zal plaatsvinden op woensdag 5 april.
 
Opgeven voor dit project kan nog tot 31 maart.

De afgelopen weken was de Topsport Academy on tour met de roeiclinics op Rotterdamse middelbare scholen. Nadat eerder al op het Montfort College leerlingen kennismaakten met de roeisport, werden nu ook het Rotterdams Montessori Lyceum, het Erasmiaans Gymnasium, en het Libanon Lyceum bezocht waardoor meer dan 1000 leerlingen op deze manier in aanraking komen met de roeisport.
Topsport Academy neemt tijdelijk de gymlessen op school over die vervolgens worden ingevuld met een zware training op de roeimachine. Op de roeimachines leren de leerlingen de beginselen van het roeien, om daarna de strijd met elkaar aan te gaan op een 200 meter wedstrijd. Het geheel is door iedereen te volgen op een groot scherm en zorgde voor een geweldige competitieve sfeer, harde muziek en luidkeelse aanmoediging van de klasgenoten.

 

Eenmaal de passie voor het roeien krijgen alle kinderen de gelegenheid om het roeien op het echte water ook te proberen. Dit alles op een unieke locatie in Rotterdam op de rivier de Rotte.
De kinderen kunnen zich opgeven voor het schoolroeikampioenschap (2 juni te Amstelveen), waarvoor ze 8 weken lang met hun team zullen trainen in een echte roeiboot bij roeivereniging De Maas. Veel leerlingen hebben de smaak te pakken en hebben aangegeven te willen meedoen, de eerste training zal plaatsvinden op woensdag 5 april.
Opgeven voor dit project kan nog tot 31 maart.